Materiaalkennis

De keuze voor een specifiek materiaal of combinatie van materialen wordt door onze, hiervoor speciaal opgeleide, materiaal technologen gemaakt op basis van de gewenste toepassing, de gewenste duurzaamheid of de gestelde kwaliteitseisen. NTS Norma heeft veel expertise en ervaring met verschillende soorten staal (o.a. gehard staal), aluminium, speciale legeringen (zoals nikkel en titanium) en composieten. Steeds maken onze materiaal technologen een gefundeerde selectie om voor de opdrachtgever te komen tot de meest optimale toepassing.

Verpanen

NTS Norma heeft meer dan 20 jaar ervaring als het gaat om precisiebewerking en ultra precisie modules en heeft opdrachten uitgevoerd voor de medische, optische, halfgeleider, automotive en defensie industrie. Wij bieden een brede range aan mogelijkheden; zowel in de aantallen (enkele stuks maar ook serieproductie door gerobotiseerde machines) als ook qua dimensies (van kubieke millimeters tot aan kubieke meters groot). Ook het verspanen van diverse hoogwaardige aluminium types, platinum, titanium, magnesium, harde legeringen, keramiek en mu metaal is bij ons in zeer goede handen. Bovendien beschikken wij over speciale meetruimtes waar zeer zorgvuldig diverse metingen kunnen worden uitgevoerd.

Dip Brazing & Vacuum

Dip Brazing, ook wel aluminium hard solderen genoemd, is een bijzonder kwalitatieve oplossing. Op beide samen te voegen aluminium delen wordt een soldeer pasta of film aangebracht. Het geheel wordt in een molten salt bath met een temperatuur van 595ºC gedompeld waarna de soldeerpasta vloeibaar wordt en beide delen met elkaar versmelten. NTS Norma heeft een nieuwe hoogvacuümsoldeeroven in gebruik genomen. Door het hoogvacuüm wordt zuurstof onttrokken aan het soldeerproces en treedt er geen corrosie op. Bij beide manieren van solderen ontstaat een gas- en waterdichte verbinding. Het enige verschil is dat bij dip brazing een saline bad wordt gebruikt en bij vacuüm solderen een vacuüm oven, het resultaat bij beide is duurzaam en kwalitatief hoogwaardig.