Materiaalkennis

De keuze voor een specifiek materiaal of combinatie van materialen wordt door onze, hiervoor speciaal opgeleide, materiaal technologen gemaakt op basis van de gewenste toepassing, de gewenste duurzaamheid of de gestelde kwaliteitseisen. NTS Norma heeft veel expertise en ervaring met verschillende soorten staal (o.a. gehard staal), aluminium, speciale legeringen (zoals nikkel en titanium). 

Verspanen

NTS Norma heeft meer dan 60 jaar ervaring als het gaat om precisiebewerking en ultra precisie modules en heeft opdrachten uitgevoerd voor onder andere de medische, optische, halfgeleider, en (aero)space industrie.

Wij bieden een brede range aan mogelijkheden;

  • Van rapid protoyping tot vergaand geautomatiseerde / gerobotiseerde serieproductie
  • In house draaien, frezen, zinkvonken en draadvonken, vlakslijpen en rondslijpen, leppen
  • Van kubieke millimeters tot aan een kubieke meter 5-assig bewerken
  • Ervaring met diverse speciale materialen zoals hoogwaardige aluminium types, platinum, titanium, magnesium, harde legeringen en mu metaal 
  • Hoogwaardige meetapparatuur.

Dip Brazing & Vacuum

Dip Brazing, ook wel aluminium hard solderen genoemd, is een bijzonder kwalitatieve oplossing. Op beide samen te voegen aluminium delen wordt een soldeer pasta of film aangebracht. Het geheel wordt in een molten salt bath met een temperatuur van 595ºC gedompeld waarna de soldeerpasta vloeibaar wordt en beide delen met elkaar versmelten. NTS Norma heeft een nieuwe hoogvacuümsoldeeroven in gebruik genomen. Door het hoogvacuüm wordt zuurstof onttrokken aan het soldeerproces en treedt er geen corrosie op. Bij beide manieren van solderen ontstaat een gas- en waterdichte verbinding. Het enige verschil is dat bij dip brazing een saline bad wordt gebruikt en bij vacuüm solderen een vacuüm oven, het resultaat bij beide is duurzaam en kwalitatief hoogwaardig.