Bedrijfsprofiel

NTS Norma is een hightech eerstelijns toeleverancier, die complete mechatronische systemen ontwerpt, produceert en samenstelt. De kernkracht van NTS Norma zit in de ruime ervaring op het gebied van ultraprecisie activiteiten. Met voortdurend oog voor innovatie en no-nonsense ondernemerschap heeft het bedrijf wereldwijd een unieke positie als het gaat om precisiebewerking en ultra precisie modules. De onderneming is één van de weinige bedrijven in de wereld die een nauwkeurigheid van (minder dan) één duizendste millimeter kan garanderen.

NTS Norma biedt triple A-producten aan triple A-klanten en staat bekend als een bedrijf dat verder gaat waar anderen zouden stoppen. Het onmogelijke mogelijk maken, dat is wat medewerkers van het bedrijf en haar cultuur typeert.

Bij NTS Norma raken we geïnspireerd door uitdagingen en het realiseren daarvan. Om die reden durven klanten dan ook gerust een complex vraagstuk bij ons neer te leggen. Zij weten dat we tijd en moeite investeren om tot de beste oplossing te komen. We gaan door waar anderen stoppen. Door met oplossingen te komen die niemand anders voor mogelijk hield. Door technologische grenzen te verleggen en perfectie te herdefiniëren. Kwaliteit is daarbij bijzonder belangrijk en één van de speerpunten in de bedrijfsvoering en voor de klanten.

Kwaliteit en certificaties

Daar kwaliteit bijzonder belangrijk is voor onze bedrijfsvoering én voor onze klanten managen wij alle projecten volgens de Prince-2 methodiek. Bovendien zijn wij ISO 9001, ISO 14001, AS9100 gecertificeerd en bevinden ons daarmee wereldwijd in de top van de markt.

Historie

In 1954 richtte de Oostenrijker Georg Blaim in Hengelo het bedrijf Norma op, ‘Nie Ohne Richtiges Messen Arbeiten’. Blaim was eigenzinnig, iets wat nog steeds kenmerkend is voor het bedrijf, dat in 1971 werd overgenomen door Henk Oude Mulders. Zijn zoon Stan Oude Mulders komt in het bedrijf en neemt samen met bedrijfsleider René Vlaskamp in 2004 Norma over. De verandering van directie is vooral merkbaar aan het ondernemerschap en lef dat wordt toegevoegd aan de bedrijfsvoering.

In 2006 loopt Norma een omvangrijke opdracht van een klant mis, omdat het ‘te klein’ zou zijn. De directie besluit mede daarom door overnames verder te groeien. Zo wordt in Hengelo de machinefabriek van elektronicaconcern Thales overgenomen en in Drachten de machinefabriek van Philips. In mei 2014 heeft Norma engineeringsbureau Mecon overgenomen. Norma Groep is in de periode 2006 – 2014 gegroeid van 80 naar meer dan 400 medewerkers en bestaat momenteel uit een viertal vestigingen.

Sinds 2016 is Norma onderdeel van NTS en is de bedrijfsnaam veranderd naar NTS Norma.